Santpoorts Speltweizen

Speltweizen is een steeds terugkerend bier in ons assortiment, met telkens een kleine wijziging in de smaak. Deze lekkere Speltweizen wordt gebrouwen met spelt van Korenmolen De Santhaes. Een fris helder tarwebier met als toevoeging de spelt die ervoor zorgt dat je blij wordt. Heerlijk dorstlessend voor in het zonnetje


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts Dubbelbock

Dubbelbock is een steeds terugkerend bier in ons assortiment, met telkens een kleine wijziging in de smaak. Deze lekkere Dubbelbock kenmerkt zich door de bekende Bock smaak met de typische licht bittere afdronk. Een mooie donkere kleur met een volle lichtbruine schuimkraag zorgen voor een prachtig plaatje met een mooi percentage van circa 7 ½ %. Santpoorts Dubbelbock komt het best tot zijn recht in de herfst.


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts Tripel

Waar alles mee begon! Dit is ons aller-eerste bier. Inmiddels zijn we de tel kwijt geraakt wat betreft het aantal batches wat we gebrouwen hebben. De favoriet van velen, die door de combinatie van de zachte smaak en de soepele afdronk de hardloper is binnen ons assortiment. Kortom: een blijvertje! Heerlijk zacht van smaak met een snufje koriander, met een alcoholpercentage van circa 8½ %. Misschien dat we het etiket ooit groen maken, want onze Tripel is hard op weg naar de status van Evergreen.


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts Quadrupel

Oe-la-la, op veler verzoek staat hij eindelijk in de schappen van de slijterij: onze Quadrupel. Met zijn 9,5 % een bom van een bier. Heerlijk vol, warm en tonnetje rond van smaak. 100% Biertherapie voor degenen die het intredende najaar nog niet hebben verwelkomd. Tijdens een Quadrupel denk je aan sneeuwgevechten, dennentakken in je haardvuur, een kamer vol fijne vrienden. Je stopt instant met zeiken over het weer. Het heeft ons in ieder geval net dat duwtje gegeven, dat je aan het eind van de zomer nodig hebt.


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts IPA session

De toevoeging 'session' betekent, dat het deze blauwe jongen een lichte IPA is met een alcoholpercentage onder de 5%. IPA staat voor Indian Pale Ale. Dit biertype is in de 17e eeuw ontstaan: het ging mee op schepen naar India en voor een langere houdbaarheid werd extra hop toegevoegd. Een IPA is dus een extra hoppig bier! Naast veel pilsmout zit in onze Santpoortse IPA de welbekende Amerikaanse hopsoorten beginnend met de letter C: Cascade, Chinook, Columbus en Citra. Natuurlijk hebben we tijdens het brouwproces aan dry-hopping gedaan! .


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts Black IPA

Hier in 3-pack kadoverpakking. De Session IPA was een hit in de zomer van 2016, deze zomer hebben we gekozen voor de sterke broer Black IPA. Er zijn diverse soorten hop toegevoegd in grotere hoeveelheden om een intense smaakte creëren. In combinatie met donkere mouten geeft deze unieke samenstelling dit bier zijn unieke kleur en body mee. Het alcoholpercentage ligt rond de 7%. Santpoorts Black IPA is een ware smaaksensatie voor de liefhebber van uitgesproken bier. Het drinken van ervan kun je dan ook beter een belevenis dan een dronk noemen. Even onder ons: niet geschikt voor de pilsliefhebber! .


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Rood Mout

De Rood Mout is fris en doordrinkbaar als de Lente Bock, maar met een vollere moutsmaak. Door het gebruik van onder meer Cara mouten is een mooie rode kleur en een licht bittere afdronk, met een alcoholpercentage van circa 7,5%. Mooi bier om rustig een avondje op door te brengen. Of al vroeger op de avond, als dorstlesser na hard werken of ‘n andere inspanning.


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Santpoorts Goud Gele Rakker

Een frisse dorstlesser, met licht bittere afdronk door onze mix van diverse hoppen. De kleur en smaak van dit Blond bier lijkt op een standaard pils, alleen is ze dieper van smaak… en hoger in alcohol. Heerlijk bij wat warmer weer. Maar pas op, met haar bijna 7½ % is Santpoorts Goud Gele Rakker de wolf in schaapskleren op elk zonnig terras.


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt

Van de tap: Lente Bock

Let op! Deze is (tijdelijk) uitverkocht!

De Lente Bock is een lekker fris biertje dat gemakkelijk doordrinkt. Frisse lichte mouten zorgen voor de mooie licht gele kleur die bij dit type bier past. Het alcohol percentage ligt slechts rond de 5%, wat laag is voor een speciaalbier. Hiervan kunnen gerust een paar biertjes genuttigd worden. Tijdens de Bockbier fietstocht hebben we maar liefst 700 Lente Bockjes getapt. En alleen schoon lege glazen opgehaald. Alle deelnemers waren het roerend met elkaar eens: Santpoorts Lente Bock is verrukkuluk!


Waar te koop Hoe het gemaakt wordt